Αγαπημένα

Μήδεια του Ευριπίδη

Θέατρο

Μήδεια του Ευριπίδη

07 September
20:30
Παλαιό Ελαιουργείο
Ελευσίνα

Μήδεια του Ευριπίδη

Παλαιό Ελαιουργείο, Παραλία Ελευσίνας

«Έχει λυθεί το αγρίμι της και ξέρω πως δεν θα μαζευτεί, αν δεν χορτάσει αίμα» Ευριπίδης, Μήδεια

Ένα από τα πιο σπαρακτικά έργα του παγκόσμιου θεάτρου σκηνοθετούν το καλοκαίρι του 2022 ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας.

Ακολουθώντας το πρότυπο των τριών υποκριτών της αρχαίας τραγωδίας, όλα τα πρόσωπα του δράματος  θα παιχτούν από τρεις ηθοποιούς: την Αθηνά Μαξίμου, τον Αιμίλιο Χειλάκη, και τον Αναστάση Ροϊλό. Η Γιώτα Νέγκα και η Μυρτώ Αλικάκη αναλαμβάνουν τον ρόλο των κορυφαίων του πολυμελούς Χορού. Το έργο θα παρουσιαστεί σε καινούρια μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και με πρωτότυπη ζωντανή μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού.

Για το μειωμένο εισιτήριο είναι απαραίτητη η προσκόμιση του αντίστοιχου δικαιολογητικού και αφορά τις κατηγορίες : Φοιτητές-Μαθητές- Α.Μ.Ε.Α - Άνεργοι - Άνω των 65 ετών- Πολύτεκνοι

Συντελεστές

 • Μετάφραση
  Γιώργος Μπλάνας
 • Σκηνοθεσία - Διασκευή
  Αιμίλιος Χειλάκης – Μανώλης Δούνιας
 • ΔΙΑΝΟΜΗ
  (ΜΗΔΕΙΑ)Αθηνά Μαξίμου, (ΙΑΣΩΝ – ΚΡΕΩΝ – ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ) Αιμίλιος Χειλάκης, (ΑΙΓΕΑΣ – ΤΡΟΦΟΣ – ΑΓΓΕΛΟΣ) Αναστάσης Ροϊλός
 • ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΧΟΡΟΥ
  Μυρτώ Αλικάκη, Γιώτα Νέγκα
 • ΜΟΥΣΙΚΟΣ – ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ
  Δημήτρης Καμαρωτός
 • ΧΟΡΟΣ
  Πετρίνα Γιαννάκου,Μάιρα Γραβάνη, Αλεξάνδρα Δρανδάκη, Γιώργος Ζυγούρης, Ελευθερία Κοντογεώργη, Εριέττα Μανούρη, Βασίλης Μπούτσικος, Γιώργος Νούσης, Δάφνη Σταθάτου

Γκαλερί Φωτογραφιών

για Μήδεια του Ευριπίδη

Παλαιό Ελαιουργείο

Kanellopoulou 1, Elefsina 192 00, Greece

Οδηγίες Πρόσβασης

Υπόθεση

Η Μήδεια είναι ένα έργο για το παράφορο ερωτικό πάθος, την προδοσία και την εκδίκηση. Η γυναίκα -που για χάρη του Ιάσωνα πρόδωσε την οικογένειά της και εγκατέλειψε την πατρίδα της - βρίσκεται απομονωμένη στην Κόρινθο ανάμεσα σε ανθρώπους που την θεωρούν ξένη, βάρβαρη. Όταν ο Ιάσωνας της ανακοινώνει ότι θα παντρευτεί την κόρη του βασιλιά της Κορίνθου, η Μήδεια από μια πληγωμένη και περιφρονημένη γυναίκα μεταμορφώνεται σε ένα σκοτεινό και εκδικητικό αγρίμι. Έτσι αποφασίζει να εξοντώσει την νεαρή αντίζηλό της και να κάνει την πιο αδιανόητη πράξη: να σκοτώσει με τα ίδια της τα χέρια τα δυο παιδιά τους. Η Μήδεια σκοτώνει τα παιδιά της όχι απλώς για να εκδικηθεί τον Ιάσονα, αλλά κυρίως για να τα σώσει από τα χέρια των εχθρών της, για να μην τα εξοντώσει η εξουσία. Γι’αυτό ο Ευριπίδης –και παρά την αποτρόπαια πράξη της- στο τέλος αντί να την τιμωρήσει, την αποθεώνει.

Παραστάσεις που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

12,00€ - 15,00€
Jan 22 Alhambra Art Theatre
8,00€
Oct 16 Εναλλακτική Σκηνή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης (μικρό θέατρο)
5,00€ - 20,00€
Apr 23 ΟΛΥΜΠΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ
Κορυφή