Αγαπημένα

ΑΓΡΙΟΠΑΠΙΑ

Θέατρο

ΑΓΡΙΟΠΑΠΙΑ

28 April
20:00
ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΕΚΑΤΗ

ΑΓΡΙΟΠΑΠΙΑ

Το Αριστούργημα του Ερρικου Ιψεν στο Θέατρο Τέχνης Εκάτη
Δράμα μεγάλης δραματικής δύναμης και αρίφνητου πόνου. Κανένα άλλο έργο του Ίψεν δεν συγκεντρώνει τόσο σπαραγμό και συμπόνια. Οι ήρωες έχουν τρυφερότητα, οίκτο, εγωισμό και σκληρότητα. Δυνάστης η φτώχεια με επενδυτή τα όνειρα. Το έργο παρουσιάζει την ψυχική καταρράκωση μιας οικογένειας που συντηρείται με αυταπάτες που τις συμβολίζει μια σακατεμένη αγριόπαπια που την φυλάνε στην σοφίτα τους, και την φροντίζουν η εγγονή Έντβιγκ και παππούς Έκνταλ. Η αγριόπαπια, είναι το τραγικότερο σύμβολο του ζωτικού ψεύδους. Ο παραμικρός φθόγγος αλήθειας αποκαλύπτει την ψυχική τους διάλυση και συντρίβει το κίβδηλο κόσμο τους...
 
Το δράμα παίζεται στο σπίτι ενός αποτυχημένου φωτογράφου του Γιάλμαρ Έκνταλ που έχει μια επίφαση ευτυχισμένης ζωής που την καλύπτει η στίλβη των ψευδαισθήσεων και της αυταπάτης. Καταρρέουν τα πάντα, όταν εισβάλει ένας ιδεαλιστής ο Γκρέγκερς Βέρλε και φανερώνει την αλήθεια και τους εξοντώνει. Η Γκίνα, η γυναίκα του Γιάλμαρ, ήταν ερωμένη του πατέρα του, του Γέρο Βέρλε. Αποδεικνύει πως η κόρη του η Έντβιγκ δεν είναι δικό του παιδί και έτσι έρχεται η καταστροφή. Η μικρή Έντβιγκ μαθαίνοντας την αλήθεια αυτοκτονεί.
 
Συγγραφεας : Ερρίκος Ιψεν
Μετάφραση - προσαρμογή: Θίασος Λεπτουργείον
Σκηνοθεσία : Βαλεντίνη Λουρμπά
 
Παίζουν οι ηθοποιοί: Μάνος Χατζηγεωργίου, Λήδα Χατζηδημητρίου, Μιχαήλ Άγγελος Δρόσος, Χάρης Λογγαράκης, Όλγα Μουργελά.
 
Ακούγεται η φωνή του Αντώνη Τρικαμηνά.
Φωτογραφία: Αντώνης Συμεωνάκης.
Σκηνογραφία -Ενδυματολογία: Val de Lou.

Μουσική επιμέλεια:  Σωτήρης Λούπας 

Ημερες και ωρες παραστασεων: Σάββατο 21:00 & Κυριακη 19:00
Τιμές εισιτηρίων:  Γενική Είσοδος 13€, Μειωμένο 10€ (Φοιτητικό, Ανέργων)
Διάρκεια παράστασης:1 ώρα και 50 λεπτά

 

Γκαλερί Φωτογραφιών

για ΑΓΡΙΟΠΑΠΙΑ

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΕΚΑΤΗ

Ekatis 11, Athina 113 64, Greece

Οδηγίες Πρόσβασης

Το βραβευμένο θέατρο ΕΚΑΤΗ βρίσκεται στην πλατεία Κανάρη (πλατεία Κυψέλης) και ιδρύθηκε το 2007 από την Βαλεντίνη Λουρμπά, η οποία και το διευθύνει. Στόχος του είναι η ποιότητα και το υψηλό επίπεδο των παραστάσεων. Όραμά του είναι η ανάδειξη της ευφυΐας , του μεγέθους των μεγάλων κλασικών και το δέος που τους ακολουθεί. Το θέατρο Εκάτη έχει θητεία στο κλασικό ρεπερτόριο και βασίζεται στη δύναμη και την ακτινοβολία που εκπέμπουν οι μεγάλοι κλασικοί, χωρίς να αλλοιώνει και να επεμβαίνει με εντυπωσιασμούς και καινοτομίες στην δύναμή και το κύρος τους. Πρεσβεύει τον σεβασμό στην ακρίβεια και την επιρροή που παράγει το άρτιο, το δομημένο, το βαθύ και το σπουδαίο που επιβάλλεται με την μεγαλοσύνη του. Το θέατρο Εκάτη επιμένει σε δύσκολους καιρούς να είναι οπαδός των μεγάλων συγγραφέων και να γοητεύεται από την απολυταρχία και την ποίησή τους. Έργα που έχουν παρουσιασθεί είναι: 1. Ο Παρίας» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ. 2. « Ο Φθόνος Μότσαρτ-Σαλιέρη του Πούσκιν. 3. Χορός του θανάτου του Α. Στρίντμπεργκ (Το 2012 και σε επανάληψη το 2022-2023 με διαφορετική διανομή και σκηνοθετική άποψη.) 4. ο Αρχιμάστορας Σόλνες του Ε."Ίψεν. 5. οι Δανειστές του Α. Στρίντμπεργκ. 6. Βρυκόλακες του Ε. 'Ίψεν (Το 2010 και την περίοδο 2014-15 με διαφορετική διανομή και σκηνοθετική προσέγγιση.) 7. όταν ξυπνήσουμε εμείς οι νεκροί του Ε. 'Ιψεν. 8. Τα μαύρα τακούνια δραματοποιημένη ποίηση του Γιώργου Χρονά. 9. Το γράμμα μιας άγνωστης του Σ.Τσβάιχ. 10. Η πιο δυνατή του Α. Στρίντμπεργκ. 11 Το Κουκλόσπιτο του Ερρίκου Ιψεν. 12. Τα στηρίγματα της κοινωνίας του Ε. Ιψεν. 13. Περλιμπλιν και Μπελισα του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα. 14. H Κυρά της θάλασσας Του Ε. Ίψεν. 15. Η Αρκούδα Του Άντον Τσέχωφ. 16. Πρόταση Γάμου του Άντον Τσέχωφ. 17. Το μέγιστο κείμενο του Διονυσίου Σολωμου. Η Γυναίκα της Ζάκυθος.

Παραστάσεις που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

12,00€ - 60,00€
Apr 18 ΟΛΥΜΠΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ
12,00€ - 30,00€
May 31 Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός»
8,00€ - 15,00€
Sep 7 Παλαιό Ελαιουργείο
Κορυφή