Αγαπημένα

ΛΕΥΚΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

Special events

ΛΕΥΚΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

04 April
00:00
ΘΕΑΤΡΟ ΧΩΡΟΣ
12,00€ - 15,00€

ΛΕΥΚΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

Το μιούζικαλ Λευκό Τριαντάφυλλο, μια δημιουργία των Αντώνη Χανιώτη  και Λάμπρου Κομζιά παρουσιάζεται στο Θέατρο Χώρος

από 13η Οκτωβρίου έως 12η Νοεμβρίου.

Για το έργο 

Το έργο εμπνέεται από τις Ρουσάλκι*, ένα θρύλο για τη σλαβική μυθολογία και μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης για πολλούς σπουδαίους δημιουργούς όπως ο Πούσκιν, ο Λέρμοντοφ, ο  Ντραγκομίσκι, ο Ντβόρζακ και δεκάδες άλλοι. Αναφέρεται στις ψυχές πρόωρα χαμένων γυναικών που επιστρέφουν στον τόπο που πέθαναν για να εκδικηθούν αυτούς που τις αδίκησαν. 

Το «Λευκό Τριαντάφυλλο» είναι ένας  ύμνος αγάπης αφιερωμένος σ’ αυτές τις αδικημένες, περιπλανώμενες ψυχές. Στον πυρήνα του έργου δεν τοποθετείται ένας προδομένος έρωτας, όπως γίνεται στο διάσημο μπαλέτο «Ζιζέλ»  αλλά ο τραγικός θάνατος πολλών μικρών παιδιών που  δολοφονήθηκαν μυστηριωδώς στο παρελθόν  από τις ίδιες τις μητέρες τους. Οι ψυχές τους επιστρέφουν μετά από χρόνια στη λίμνη που δολοφονήθηκαν για να εκδικηθούν ολόκληρη την τοπική κοινωνία για  την αδιαφορία που έδειξε, και συνεχίζει να δείχνει, απέναντι στο προσωπικό τους δράμα.

Η πλοκή του έργου ενώ στην αρχή  διατηρεί μια σταθερή, συγκινητική πορεία, συναφή με τον μύθο των Ρουσάλκι,  στη συνέχεια αποκτά έντονα δραματικό χαρακτήρα και αναπτύσσεται προς πολλές και απρόσμενες κατευθύνσεις.

Η ιστορία

Η Ίρμα, μια νέα κοπέλα από το Κίεβο, πηγαίνει να περάσει στο χωριό τις καλοκαιρινές διακοπές της μαζί με τη Ραΐσα, την αγαπημένη της ξαδέρφη. Εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα σκοτεινό μυστικό και μια αλήθεια που θα συνταράξουν συθέμελα όλη της την ύπαρξη…

Τα ερωτήματα που θέτει το «Λευκό Τριαντάφυλλο» είναι πολλά και  διαχρονικά. Προσεγγίζει με απέραντο σεβασμό την ουσία της ανθρώπινης ψυχής ως αιώνιο μέγεθος και ισορροπεί με λυρισμό στα όρια του κτιστού με τον άκτιστο κόσμο, χωρίς όμως να χάνει ούτε στιγμή την επαφή του με τη γήινη πραγματικότητα.

Το έργο - που γράφτηκε το 2020 – αν και διαδραματίζεται στην Ουκρανία του 19ου αιώνα, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Ένα έργο, με φιλοσοφικές αναζητήσεις και έντονες κοινωνικές προεκτάσεις που φτάνουν μέχρι το σήμερα...

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφείς: Αντώνης Χανιώτης – Λάμπρος Κομζιάς

Μουσική: Αντώνης Χανιώτης – Timo Tolki

Στίχοι: Αντώνης Χανιώτης – Λάμπρος Κομζιάς

Σκηνοθεσία: Αντώνης Χανιώτης 

Βοηθός σκηνοθέτη / Υπεύθυνη Δραματουργίας: Δώρα Μπαρουτάκη

Χορογραφίες: Ραλλού Κρινή

Διδασκαλία χορογραφιών: Ραλλού Κρινή, Χριστίνα Ξηρόκωστα, Δέσποινα Σωτηρέλη

Κινησιολογία:  Ίρις Λιακάκου

Σκηνογραφία: Δήμητρα Μαρίνη

Κατασκευή σκηνικού: Βασίλης Νάστος

Ενδυματολογία: Λίλη Πόνου 

Φωτογραφίες, video, trailer: Πάτροκλος Σκαφίδας 

Μουσικός παραγωγός - Ηχοληψία: Βασίλης Αβραντίνης

Η ηχογράφηση του soundtrack έγινε στο Athens Music Studio. Έπαιξαν οι μουσικοί: Αντώνης Χανιώτης, Βασίλης Αβραντίνης, Βαλεντίνος Ντούλιας.

Casting Director: Κυριάκος Κουρουτσαβούρης 

Παίζουν, τραγουδούν και χορεύουν επί σκηνής (αλφαβητικά):

Ραφαήλ Αριστοτέλους, Φαίη-Νεφέλη Γαλάνη, Ρεβέκκα Γιαννάκη, Έλενα Κατέχη, Μελίνα Κόφφα, Ίρις Λιακάκου, Ελένη Λύρα, Αίπυτος Μακαρουνάς, Μίνα Ντάλη, Χριστίνα Ξηρόκωστα, Αργιέττα Οκαλίδου,  Φιλήμων Ορκόπουλος, Μαρία Πετσώρη, Νικολέτα Πολυζώη, Κλέλια Σίμου, Βάλια Φιλιάγκου και η εφηβική ομάδα μιούζικαλ των Δυτικών Πινελιών.

 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Παρασκευή 21:00

Σάββατο: 21:00

Κυριακή: 20:00

Διάρκεια: 120’

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 15€,  Μειωμένο12€ (Ανέργων, ΑΜΕΑ, φοιτητικό)

 

* Στη σλαβική μυθολογία, οι ρουσάλκι ήταν γυναικείες οπτασίες, νύμφες του νερού, σούκουμπι ή γοργόνες δαιμονικά πλάσματα που ζούσαν κοντά σε νερά ή στα βάθη των ποταμών, πιο συγκεκριμένα. Τις νύχτες, έβγαιναν στις όχθες και χόρευαν στα λιβάδια. Αν πετύχαιναν στο δρόμο τους όμορφους άνδρες, τους μάγευαν με τα τραγούδια και το χορό τους, τους υπνώτιζαν και τους έπαιρναν στο βυθό του ποταμού για να ζήσουν μαζί. Οι μύθοι και οι θρύλοι έχουν κοινά στοιχεία με τις νεράιδες, τις νύμφες, τις γερμανικές Όντινε ή Ούντινε, τις ιρλανδικές μπάνσι και  τις Bean Nighe της Σκωτίας.

Πηγή: wikipedia

Επικοινωνία: Ειρήνη Λαγουρού

 

Γκαλερί Φωτογραφιών

για ΛΕΥΚΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

ΘΕΑΤΡΟ ΧΩΡΟΣ

Πραβίου 6, Αθήνα 118 55, Ελλάδα

Οδηγίες Πρόσβασης

Παραστάσεις που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

8,00€
Feb 11 Αίθουσα Τέχνης, Κοζάνη
8,00€ - 10,00€
Nov 20 Αίθουσα Τέχνης, Κοζάνη
Κορυφή