Αγαπημένα

ΚΑΘΕ ΠΕΡΣΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Θέατρο

ΚΑΘΕ ΠΕΡΣΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

09 April
21:00
Alhambra Art Theatre
Αθήνα

ΚΑΘΕ ΠΕΡΣΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

EARLY BIRD TICKETS ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ 10€ ΕΩΣ 26/02/2023

Το Alhambra Art Theatre (Θέατρο Αλάμπρα) παρουσιάζει την κορυφαία κωμωδία του Άλαν Αίκμπορν «Κάθε πέρσι και του χρόνου» σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου και μετάφραση Αλέξανδρου Κοέν σε μια παράσταση σχόλιο στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας – πλημμυρισμένη από έξυπνο χιούμορ, φαρσικά στοιχεία και άφθονη μουσική.

Τρία ζευγάρια. Τρεις κουζίνες. Τρία παρ' ολίγον.. πάρτι.

Το έργο εκτυλίσσεται σε τρία διαδοχικά πάρτι παραμονές Χριστουγέννων, σε τρεις κουζίνες τριών ζευγαριών: του φιλόδοξου Σίντνεϋ και της υποταγμένης συζύγου του Τζέην, του αρχιτέκτονα Τζώφφρεϋ και της στα όρια νευρικής κρίσης  συζύγου του Εύα και του τραπεζίτη Ρόναλντ και της αλκοολικής συζύγου του Μάριον. Η μανία για κοινωνική ανέλιξη και κοινωνική αποδοχή, οι κενές διαπροσωπικές σχέσεις και η έλλειψη επικοινωνίας θα οδηγήσουν τους ήρωες σε πλήρη ανατροπή των δεδομένων.

Μια ακραία κωμωδία που φλερτάρει με τις σκοτεινές μας σκέψεις. Οι έξι αυτοί χαρακτήρες μετά από κωμικά ευτράπελα, απρόσμενες ανατροπές και φυσικά άφθονο αλκοόλ, θα οδηγηθούν στον απόλυτο παραλογισμό. Μια κωμωδία με δύναμη ωρολογιακής βόμβας που βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί μεταξύ μαύρης κωμωδίας και φάρσας.

Στο επίκεντρο του έργου πάντα ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι με τρία ζευγάρια επί σκηνής. Το ιδιαίτερο στοιχείο είναι πως δεν παρακολουθούμε την καρδιά του πάρτι, αλλά το παρασκήνιο: την κουζίνα του σπιτιού – εκεί όπου συμβαίνουν τα πραγματικά γεγονότα, εκεί που γνωρίζουμε την αληθινή διάσταση των ανθρώπων. Πάνω από ένα νεροχύτη οι ήρωες εξομολογούνται τα πιο ιδιωτικά τους μυστικά.

Η αποδοχή του κοινού υπήρξε σαρωτική. Οι Times το χαρακτήρισαν ως ένα από τα καλύτερα αγγλικά θεατρικά έργα. Δύο χρόνια αργότερα από την πρεμιέρα του το έργο μεταφέρεται στο Μπρόντγουεϋ σημειώνοντας μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες αγγλικής κωμωδίας στην Αμερική – και σίγουρα τη μεγαλύτερη του Αίκμπορν.

Μετάφραση: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΕΝ

Σκηνοθεσία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Βοηθός Σκηνοθέτης: ΕΛΕΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Μουσική: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΣΑΚΝΗΣ

Σκηνογράφος: ΝΙΚΟΣ ΚΑΣΑΠΑΚΗΣ

Ενδυματολόγος: ΕΒΕΛΥΝ ΣΙΟΥΠΗ

Φωτισμοί: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ

Φωτογραφίες: ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ ΣΚΑΦΙΔΑΣ

Graphic design : ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ

Κομμώσεις: ΚΕΛΛΥ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Μακιγιάζ: MD PROFESSIONEL COSMETICS

Γυναικεία υποδήματα: FAVELA

Επικοινωνία και προβολή παράστασης: Νταίζη Λεμπέση

 

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά):

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΥΤΖΑΜΑΝΗΣ, ΒΑΣΩ ΓΟΥΛΙΕΛΜΑΚΗ, ΘΑΝΟΣ ΚΑΛΗΩΡΑΣ, ΑΝΝΑ ΚΟΥΡΗ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΖΙΩΤΗΣ, ΙΩΑΝΝΑ ΠΗΛΙΧΟΥ

 

 ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 120 λεπτά (με διάλειμμα)

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:

Παρασκευή: 17€ Γενική Είσοδος

Σάββατο, Κυριακή:  20€ Γενική Είσοδος & 15 € Μειωμένο (Περιλαμβάνει τις κατηγορίες: Φοιτητικό, Ανέργων, Παιδιά έως 12 ετών, ΑΜΕΑ)

Alhambra Art Theatre

Στουρναρη 53, Αθήνα 104 32, Ελλάδα

Οδηγίες Πρόσβασης

Παραστάσεις που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

8,00€ - 15,00€
Sep 7 Παλαιό Ελαιουργείο
15,00€
Apr 9 Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ
5,00€ - 13,00€
May 26 Σεράφειο Δήμου Αθηναίων
Κορυφή