Αγαπημένα

I N C A N T A T I O N S

Special events

I N C A N T A T I O N S

18 December
20:00
ΠΛΥΦΑ

I N C A N T A T I O N S

Το Incantations είναι ένα σημείο συνάντησης διαφόρων  γυναικών καλλιτεχνών που δημιουργούν ένα ταξίδι εμβάθυνσης αποτελούμενο από μυστηριώδεις μελωδίες , υπνωτιστικούς ήχους, κινούμενα σώματα και οπτικές αισθήσεις. Η νύχτα θα εξελιχθεί σε ένα πολυφωνικό τελετουργικό, στο οποίο performances  θα λάβουν χώρα στο συλλογικό χώρο του θεάτρου PLYFA στo Βοτανικό. Μπορείτε να βρείτε παρακάτω την περιγραφή του προγράμματος και κάποιες γενικές πληροφορίες για την εκδήλωση  και τους συντελεστές:

 

Αδελφές Βουγιουκλή:

Γεννημένες και μεγαλωμένες στο πολυπολιτισμικό περιβάλλον της Ξάνθης, στα βορειοανατολικά της Ελλάδας, οι αδελφές έχουν σε λιγότερο από έναν δεκαετή χρόνο κατακτήσει την τοπική μουσική σκηνή. Η μουσική τους τέχνη φέρνει αρμονία και παράδοση. Ερμηνεύοντας πάνω από 20 γλώσσες, οι δύο κοπέλες αναζητούν έμπνευση και εκπαίδευση στην παράδοση, απορροφώντας τη μουσική "σοφία" του παρελθόντος, προσθέτοντας την δική τους καλλιτεχνική υπογραφή και παράγοντας τελικά ένα ξεχωριστό δημιουργικό αποτέλεσμα. Είτε πρόκειται για τους λυγιστικούς φάδους της Πορτογαλίας, τις ιρλανδικά μπαλάντ , το ισχυρό αμερικανικό μπλουζ ή τα παθιασμένα τραγούδια της νότιας Ιταλίας στην Ελληνική Σαλεντίνα, οι αδελφές Βουγιουκλή καταφέρνουν, χάρη στις εκτεταμένες κλασικές τους σπουδές, να παρουσιάσουν μια εξειδικευμένη εκτέλεση.

 

Exotica Lunatica :

Οι Exotica Lunatica  είναι ένα γαλλοελληνικό μουσικό ντουέτο που αποτελείται από τις Ελεάννα Κωνστάντα και Daphné Hejebri, μετά την εκρηκτική συνάντηση των δύο πολύ ξεχωριστών καλλιτεχνικών προσωπικοτήτων τους. Το έργο τους είναι μια πρόσκληση για ταξίδι, για να ανακαλυφθούν πολλοί διαδορετικοί  ορίζοντες που συνυπάρχουν σε αρμονία και εμπλουτίζονται από την ποικιλομορφία τους. Με μια ισχυρή τεχνική μουσική βάση και προερχόμενο από διάφορες ρίζες, αυτό το ντουέτο παράγει εθνοτική και βαθιά πολυφωνική μουσική που προέρχεται απο φυσικούς ήχους, ενσωματώνοντας κλασικά στοιχεία και συνδυάζοντας τα με διάφορα σύγχρονα υλικά. Εμπνευσή τους διάφορα θέματα : όπως οι ανθρώπινες σχέσεις ,η φύση , η ύλη, οι αισθήσεις, η υπερβατικότητα, η θυληκότητα καθώς και πιο δεσμευτικά κοινωνικοπολιτικά θέματα, αυτό το ντουέτο μας μεταφέρει μέσα από ένα μυστηριώδες , μεταφυσικό, ερωτικό και κοσμικό ήχοτοπίο.

 

Ηχητική performance 

Stefano Skoul

Σωματικές και οπτικές performances 

Εύη Οικονόμου, Χριστίνα Τσίγκου & Γαλάτεια Σαραντάκου

Μάσκες

Nerisisty

Ήχος και Φώτα 

Παντελής Γιατζιτζόγλου & Οδυσσέας Κριθαριώτης

Παραγωγή

Key of Art Productions

 

Άνοιγμα θυρών : 20:00   Έναρξη : 20:30

Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ

 

 

 

Γκαλερί Φωτογραφιών

για I N C A N T A T I O N S

ΠΛΥΦΑ

Koritsas 39, Athina 104 47, Greece

Οδηγίες Πρόσβασης

Παραστάσεις που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Κορυφή